Matglädje in i framtiden!

Hälsa på lika villkor – en utmaning för landets kommuner

image835 tn

Vilka satsningar gör Sveriges kommuner när det gäller inköp av livsmedel och mat idag i relation till totalt övriga inköp? Resultat i en nyligen genomförd benchmarking och jämförelser för 2018 visar ett snitt på 1,42 procent.

Hur kommer prioriteringar och insatser att se ut i framtida budgetarbete i Sveriges kommuner och landsting/regioner? Ja, besluten ligger hos våra förtroendeavalda politiker i de satsningar som kommer prioriteras och där frågan om "Hälsa på lika villkor" måste upp på agendan. Klicka här för att läsa mer om de utmaningar som ligger framför och om den utveckling som krävs för att få till en framtida hållbar måltidförsörjning i såväl våra kommuner som landsting/regioner. 

Sidan 3 - OPINION, är ett utdrag från tidningen Den offentliga måltiden som distribuerats med Svenska Dagbladet den 28 augusti 2019.

Vi använder kakor (cookies) för att hemsidan skall fungera.

Genom att besöka vår webbplats accepterar du ”användandet av kakor”. Läs mer

Jag förstår

DiningDevelopments webbplats använder små textfiler, så kallade cookies, för att underlätta ditt surfande på sidan.

De används framför allt för att förbättra upplevelsen. Det kan exempelvis handla om att val du gör på vår webbplats sparas.

6.jpg

 

DiningDevelopment lyfter den offentliga måltiden i Riksdagen

 

riksdagen

Se filmen om vårt initiativ till politisk blocköverskridande dialog om MÅLTIDEN – som resurs i vård, omsorg och skola.

 

Se filmen! 

Offentlig VS Privat måltidssektor, vad kan vi lära och inspireras av?

diningdevilopment film

Se intervjun med Inger Stiltjestrand Svensson och krögaren Per Dahlberg på Restaurang GASTRO i Helsingborg i en diskussion om idéer och möjligheter till utveckling

 

Se filmen!